Kejohanan Futsal Interbatch ANSERI 2014
Written by ANSERI News Desk   
Wednesday, 26 February 2014
ANSERI Futsal

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera,
 
Warga ANSERI yang dihormati, 
 
ANSERI akan mengadakan Kejohanan Futsal Interbatch ANSERI 2014, bersempena untuk mengisi Tabung Penambah-baikan Surau MRSM Beseri. Sebahagian dari kutipan penyertaan Kejohanan ini akan didermakan ke MRSM Beseri bagi menampung belanja penambah-baikan surau, yang merangkumi kerja-kerja pembinaan tandas. 
 
Maklumat kejohanan adalah seperti berikut:-
 
Kejohanan Futsal Interbatch ANSERI 2014
 
Tarikh: 9 Mac 2014
Masa: 9:00 pagi - 2:00 petang
Lokasi: Uptown Futsal Arena, Bandar Baru Bangi
Lihat peta lokasi di sini - http://goo.gl/A7j6OE
 
Tarikh Tutup Pendaftaran: 1 Mac 2014.
 
Syarat Penyertaan : 6 pemain setial pasukan, tiada had pemain gantian 
 
Format Masa Permainan : 7 + 1 + 7 Minit - (15 minit masa permainan)
 
Ketua pasukan diminta menyerahkan senarai pemain 1 minggu sebelum tarikh perlawanan (3 Mac 2014)
 
Bayaran Penyertaan : RM500/ Batch (tiada had bilangan kumpulan untuk setiap angkatan) 
 
Format Perlawanan : Round Robin (Jika terdapat pernyertaan lebih dari 8 kumpulan, penganjur akan membuat team grouping).
 
Program itinerary:
9.30-10.00am: Registration & Team grouping
10.00-10.15am: Doa, Welcoming Speech by host & photo session (Group introduction)
10.15am-10.30am: Games briefing to all Team Managers & refresher pack handover.
10.30am-1.30pm - Game start till finish.
1.30pm-1.45pm - Game result announcement.
1.45pm-2.00pm - Trophy, medals & souvenirs presentation.
All batch Group Photo Session.
 
Karnival Futsal ini dijayakan oleh Angkatan Ke-2 ANSERI, diketuai oleh Sdr. Rozilan Abd. Rahim.
 
ANSERI menjemput semua ahli-ahli untuk menyertai karnival ini.
 
Bagi mana-mana angkatan yang ingin menghantar wakil, anda boleh berhubung dengan Sdr Rozilan di talian 019-3955070 atau di email This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it .
 
Sila lihat seterusnya untuk maklumat lanjut.
 
Hadiah-hadiah dan Tajaan
 
1. PIALA PUSINGAN DATO' NASRI NASRUN - JOHAN sponsored by Dato Nasri
 
2. NAIB JOHAN belum ada sponsor
 
3. PEMAIN VETERAN TERBAIK - belum ada sponsor
 
4. PENJARING TERBANYAK  - belum ada sponsor
 
5. HADIAH TEMPAT KETIGA  - belum ada sponsor
 
6. HADIAH TEMPAT KEEMPAT  - belum ada sponsor
 
7. HADIAH UNTUK PEMAIN TERBAIK KESELURUHAN  - belum ada sponsor
 
8. DOOR GIFTS OR MEDALS KENANG KENANGAN OR MOMENTOS AND SOUVENIRS UTK SEMUA PLAYERS -  - belum ada sponsor setakat ni Iesa rm150
 
9. Ambulance dan Paramedik RM350 SPONSORED BY IESA
 
Kalau nk ada hadiah lg boleh bagi cadangan.
 
Pada peringkat ini, team manager senior boleh import mana2 star player senior.
 
Grouping
1. Super SENIOR
2. SENIOR
3. JUNIOR
4. Super JUNIOR
 
Anserian & Jersey color:
1. Batch 1 - batik jawo
2. Batch 2 - Orange
3. Batch 3 - Oren jugak!
4. Batch 4 -
5. Batch 6 -
6. Batch 7 - Navy blue
7. Batch 10 -
8. Batch 11 -
9. Batch 12 - Merah @ Grey
10. Batch 13 -
11. Batch 14 -
12. Batch 17 - Black
13. Batch 20 -
14. Batch 21 - Red (mix)
 
No. of Participation by batch:
1st batch - 1 team
2nd batch - 2 Team
3rd batch - 1 team
4th batch - 1 team
6th Batch - 1 team
7th batch - 1 team
10th. Batch - 2 team
11th. Batch - 1 team
12th. Batch - 2 team
13th. Batch - 1 team
14th. Batch - 1 team
17th. Batch - 2 team
20th. Batch - 2 team
21st. Batch - 1 team


The 1st Anseri Interbatch Futsal Tournament Cup : Regulations (FIFA Rules 2014) 
 
1 No outsiders  please.errrr except special Team Anak2               
 
2 Terima kasih "Daun Keladi" untuk yuran RM500/team. Untuk yang belum bayar.bayar cepat..duit ni nak derma kt surau maktab lepas tolak kos... Jika jersey sama, harap jangan malu nak pakai bibs. Jersey keeper definitely kena berlainan.            
 
3 Warna boot tidak semestinya 'matching' dengan color jersey              
 
4 Player mestilah lelaki, berakal, cukup sifat,  dan pernah bersekolah di MRSM sekurang-kurangnya untuk tempoh 1 tahun              
 
5 At any time, hanya 6  players (dari 1 team) sahaja boleh berada dalam court dan penyokong dilarang sama sekali berada dalam court…ni rules kami sendiri..biasa 5 player ja              
 
6 Pertukaran player boleh dilakukan pada bila-bila masa. Dan player yang dah keluar pun boleh masuk semula setelah mendapat 'angin'.              
 
7 Each team boleh hantar seramai mana players tetapi medals hanya untuk 10 players sahaja.              
 
8 Dilarang membuka baju untuk celebrate goooooooool!!! Malu ooo tunjuk perut boroi…Juga dilarang meghisap rokok di dalam court!!              
 
9 Pihak penganjur (Batch 2 sebagai penganjur) akan menyediakan air minuman "drinking water' dari supplier yang berdekatan. 100plus red bull steroid  kena beli sendiri.              
 
10 Referee yang disediakan telah mendapat pengiktirafan FIFA (Referee akan bagi briefing sebelum perlawanan). NO Sliding Tackles.              
 
11 Setiap half 7 minit dan tiada masa rehat antara half. Semi Finals: 10+10 minit, sama dgn FINAL. But 3rd vs 4th: 7+7 minit only.              
 
12 Dalam peringkat kumpulan 3 mata diberi untuk pemenang, 1 untuk pasukan yang seri dan 0 untuk yang kalah              
 
13 Semi Finals, 3rd vs 4th & FINAL, sekiranya kedudukan seri, 3 sepakan penalti akan dilakukan sehingga ada pemenang.                
 
14 Kalau masih seri sepakan secara sudden death akan dilakukan. Kalau seri jugak, para penyokong pun boleh tolong sepak!              
 
15 Dilarang bersembang di dalam court. Kedai mamak  '24 hours' merata di kawasan sekitar.              
 
16 Ni penting jugak, pasai semua geng2 ANSERI…be PUNCTUAL please.               
 
17 Kalau lambat 5  minit, team yang tak sampai lagi dianggap kalah serta kemenangan 3-0 akan diberikan kepada pihak lawan.              
 
18 Pihak penganjur tak akan menerima apa-apa alasan sekiranya team tak cukup quorum.               
 
19 Alasan -alasan lapuk seperti seperti sakit perut, tyre pancit, traffic jam, sesat, hantaq anak pi tuition, bangun lewat etc. tidak akan dilayan sama sekali.              
 
20 Setiap team digalakkan menyediakan doktor pasukan bersama 'medical equipments' dan tukang urut sendiri (majority  dah 40+ and 30+ dah, kena beringat sikit!)              
 
 Peringatan Paling Penting:               
 
 Kejohanan ini bertujuan untuk merapatkan silaturrahim sesama kita = Unofficial Re-Union. Fair Play Please !!!!          
Jgn gaduh2..hadiah pun bukannya sampai sejuta …nak derma kat surau yaaaa Cuma untuk yang menang tu boleh la nak bragging…...hohoho     
 
 Team photo akan diambil sebelum 1st game setiap team. Minta semua players masuk untuk ambik gambaq. Nak masuk paper ni....Aloy the photographer will be ready..Cuma lense dia kena kasi canggih sikit kalau boleh edit gambaq kasi Nampak kurus sikit.             
 
 UKHWAH RULES!!! Unofficial Anseri InterBatch Futsal Tournament (anjuran 2nd Batch ha hah ha nak sebut jugak tuhhh)               
Last Updated ( Monday, 12 May 2014 )